Darah tinggi dan mengawal

Darah tinggi dan cara mengawal

Darah tinggi dan cara mengawal darah tinggi secara saintifik. Kepala aku sakitlah! Berpusing-pusing, keluhan emak saya pagi tadi. Kenapa emak, tak makan ubat untuk darah tinggi ke pagi tadi? Katanya terlupa dan emak juga kata, dia risau tiap-tiap hari dia makan ubat dan takut kesan jangka panjang makan ubat ini. Emak kalau boleh nak jaga makan dan kawal secara semulajadi. Jadi emak nak makan sayur-sayur yang dapat kawal tekanan darah.

Ini adalah keluhan dari ramai orang yang mempunyai tekanan darah tinggi. Mereka nak makan herba atau tumbuhan yang dapat menolong dalam mengawal tekanan darah.

Effect of Tamarindus indica fruits on blood pressure and lipid-profile in human model: an in vivo approach

Saya menulis ini untuk menolong didalam memahami herba, tumbuhan dan buah-buahan lain yang perlu diambil untuk menjaga tekanan darah dan pada masa yang sama tak merbahaya untuk jangka masa pendek dan panjang. Herba, tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan ini telah dikaji secara saintifik supaya berkesan dan tiada kesan sampingan. Lebih bagus lagi apabila tumbuhan ini adalah makanan yang kita makan selalu.

Seseorang itu dikatakan mempunyai tekanan darah normal bila tekanannya ialah 120/80 mmhg. Bila tekanan darah melebihi 140mmhg, maka orang itu dikatakan mempunyai tekanan darah. Ramai berada di sempadan, dimana tekanan darahnya antara 121mmhg ke 139mmhg. Mereka yang berada disempadan boleh merawat tekanan darah kearah normal dengan menjaga makanan, bersenam dan jaga tekanan hidup (stress).   Asalkan badan berpeluh, pengawalan tekanan darah akan mula terjaga. Mesti juga minum air supaya tekanan terkawal.

The U.S. Centers for Disease Control and Prevention estimates that about one out of every three American adults have high blood pressure, or hypertension.

Darah tinggi dan mengawal. Herba untuk kontrol. untuk jaga 8 kesan negative akibat tekanan darah yang tidak dikawal ialah:

  1. Risiko terkena angin ahmar atau strok adalah tinggi
  2. Risiko kegagalan jantung
  3. Mengalami sakit dada
  4. Merosakkan buah pinggang
  5. Masalah penglihatan
  6. Masalah seksual

Untuk mengatasi kesan negatif ini, bahan asli berikut boleh digunakan untuk membawa tekaanan darah turun. Punica granatum (delima), Tamarindus indica (asam jawa), Moringa oleifera, Coleus forskohlii

Boleh menggunakan produk kami Phytopraz untuk mengawal tekanan darah.

MAL18086072T

Darah tinggi dan mengawal

Darah tinggi dan mengawal darah tinggi.